KRATEK OPIS LOKACIJE

Večstanovanjski blok na Lokvi se nahaja na severnem delu mesta. Je zadnji v mirni soseski, obdani z zelenimi površinami. V naselju sta še dva vila bloka in nekaj stanovanjskih hiš. Dostop do objekta je iz Ljubljanske ceste, v bližini je športni park in stadion, peš poti in kolesarske steze, ki ponujajo obilo možnosti za šport in rekreacijo ter sprehode v naravi. Avtocesta je dostopna v nekaj minutah vožnje, hitro dostopna sta avtobusna in železniška postaja. Center mesta, kjer so trgovina, šola, zdravstveni dom, lekarna, tržnica ... in vedno na voljo brezplačna ali plačljiva parkirišča, je oddaljen nekaj minut hoje oziroma minuto vožnje z avtomobilom.

O POSTOJNI

Lega Postojne na pomembnem prometnem križišču in turizem sta že v davni preteklosti pomembno vplivala na razvoj mesta. Postojna je bila in je še vedno pomembno izobraževalno in upravno središče s sodiščem ter trgovsko, zdravstveno in kulturno ponudbo. Postojnska vrata so najugodnejši naravni prehod med Sredozemljem in Srednjo Evropo v vzhodnem obrobju Alp. Postojna ima poleg svetovno znane Postojnske jame še kar nekaj znamenitosti: iz rimskega časa je znana utrdba na Soviču (677 nmv), v bližini je paleolitska postojanka Betalov spodmol. Planinsko polje velja za klasičen primer kraškega polja, po njem si utira pot reka Unica. Najbolj priljubljena sprehajalna pot na Kočo Mladiko (733 nmv) ponuja edinstven razgled na Postojno in širšo okolico ter kraško planoto Nanos, ki loči osrednji del Slovenije od Primorja. V jugozahodnem delu občine se vzpenjajo Javorniki, ki so nižji del Snežniške planote, med Cerkniškim jezerom na severu in Pivško kotlino na jugu.

Srce mesta Postojna je osrednji trg in predstavlja središče mestnega utripa. V Postojni se vedno nekaj dogaja, še največ pa v poletnih mesecih in sicer različne kulturne, glasbene in športne prireditve (Furmanski praznik. Kulturni utrip poletja, Zmaj 'ma mlade,...)